НОВИНИ

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ПАРЛАМЕНТА И ЕВРОКОМИСАРИ ЩЕ УЧАСТВАТ В ПЪРВАТА ПЛЕНАРНА СЕСИЯ НА НОВИЯ ИСС

Председателят на ИСС Зорница Русинова ще открие първата пленарна сесия на новосформирания Икономически и социален съвет, която ще се състои дистанционно на 25.01.2021 г. от 13.30ч.

Учредителната сесия  на новия мандат на ИСС ще  избере заместник-председатели на ИСС и ще обсъди приоритети в работата на ИСС.

Поканени са представители на държавни институции и на Народното събрание. В официалното откриване ще участват председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, еврокомисарят по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел и  еврокомисарят по работни места и социални права Никола Шмит и заместник-министър председателят Томислав Дончев.

Бел. Колеги журналисти, тъй като пленарната сесия ще се проведе дистанционно, готови сме да предоставим линк на всеки, който изяви желание да проследи сесията като гост. Моля изпращайте си е mail адресите, на Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. , Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.   и ще получите линк за платформата Тeams. След пленарната сесия ще получите  прес съобщение.

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава