НОВИНИ

Европейският зелен пакт и устойчивото развитие на България.

Технологичната трансформация и дигитализацията на икономиката и обществото.

Трите приоритета за следващите четири години на ИСС до 2025 г. са Европейският зелен пакт и устойчивото развитие, Технологичната трансформация и дигитализацията на икономиката и обществото и Европейският стълб на социалните права   - Европейският план за действие за ЕССП и проекцията му за първия национален план на България, обяви председателят на Икономическия и социален съвет Зорница Русинова днес на пресконференция. Тя подчерта, че втората пленарна сесия на ИСС вчера прие стратегически документ за дейността си през следващите четири години.

Първа онлайн пресконференция на ИСС


На 24 февруари, сряда, от 14.30 ч. председателят на ИСС Зорница Русинова ви кани на първата онлайн пресконференция на ИСС. На 23 февруари пленарната сесия на ИСС реши какви са приоритетите и планът за дейността на ИСС.

Страница 1 от 155

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

АРХИВ

Банер
Банер