ПУБЛИКАЦИИ В МЕДИИТЕ

Лука Жайе, председател на Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК), в интервю за Агенция “Фокус” във връзка със 60-ата годишнина от създаването на ЕИСК.

Не можем вечно да живеем във валутен борд - в един момент трябва да излезем от него, въпросът е как

Публикувано на 28.01.18 в 11:14 БНР. Интервю на Явор Стаматов с проф. Лалко Дулевски

Ние като че ли само говорим за заплахите и плюсовете от тази така наречена еврозона или ЕRМ 2, но никой не дава малко повече информация защо, какви са стъпките, какви са плюсовете, какви са минусите и въобще големият въпрос: има ли друга алтернатива България. Лично според мен, дебатът за еврозоната е следващият по значимост социално-икономически дебат след дебата за присъединяване към Европейския съюз.

Публикация на Петя Стоянова, Investor.bg.

На форум на Икономическия и социален съвет бяха обсъдени проблемите с дисбаланса на пазара на труда, конвергенцията и бъдещата кохезия в ЕС

Икономическите измерения на бъдещето на Европа и кой от предложените от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пет сценария ще е най-добрият за България, както и какви са новите предизвикателства пред пазара на труда и пред социалните системи – на тези въпроси търсиха отговор участниците в дискусия, организирана от Икономическия и социален съвет на България (ИСС) и от Европейския икономически и социален комитет. 

Страница 1 от 16

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

ПОСЛЕДНИ АКТОВЕ

  • 1
  • 2
  • 3
Банер
Банер